Оранжев код за валежи в област Ямбол и още три области в страната

  302 | Публикувано преди 1 седмица  | Общество

Предупреждения за значителни валежи са издадени за днес. Оранжев код е обявен за областите Бургаска, Ямболска, Кърджалийска и Хасковска, където общо за денонощието се очаква до 60 литра на квадратен метър дъжд.

За останалата част от страната е обявен жълт код за количества до 30-35 литра на квадратен метър, като за Софийска, Пернишка, Кюстендилска, Врачанска и област Монтана валежите ще бъдат от дъжд и сняг.

За района на град Елхово минималните температури ще са около 6 градуса, а максималните около 12 градуса. Валежите не се очаква да спрат през целия ден.

В понеделник валежите и в източните райони ще спрат. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне, впоследствие ще бъде от южна четвърт и ще започне затопляне.

Във вторник преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево; след обяд над югоизточната половина от страната облачността ще се увеличи и на отделни места е възможно слабо и за кратко да превали. Сутринта ще е сравнително студено, дневните температури ще продължат да се повишават. През нощта срещу сряда облачността временно ще намалее, но още сутринта в сряда от северозапад ще започне ново заоблачаване, на места с валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Дневните температури ще се понижат. Има вероятност, със застудяването, на места в северозападната половина от страната дъждът да се примесва със сняг.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »