ОТКРИТ УРОК НА ЛЯТНОТО УЧИЛИЩЕ ПО НАРОДНИ ТАНЦИ

  563 | Публикувано преди 2 месеца  | Образование

На 14.07.2021 г. в залата на Общински детски комплекс се проведе открит урок по народни танци. Пред родители и гости на празника, малките танцьори на възраст от 5 до 7 години, представиха наученото през краткия период на заниманията. Часът започна с екзерсис, чиято цел е да се подготви организма за по-интензивно натоварване и да се съсредоточи вниманието на децата.

Последва „Шарено хоро“, където заловени ръка за ръка децата се впуснаха в ритъма на танца, а провикванията „иха-иха,ха“ огласиха залата на комплекса.

Под звуците на различни народни песни и мелодии, индивидуално и по двойки, децата представиха своите умения да изпълняват стъпки, които са в основата на българските хора-„прескоци“, „стъпка-подскок“, „чукче“.

Аплодисментите на гостите въодушевиха танцьорите и те с много усмивки и настроение завършиха урока с общ танц.

Госпожа Христова, ръководител на групата, изказа своята благодарност към децата и техните родители, пожела им весело и спокойно лято, а наесен ще се радва да бъдат част от голямото семейство на ДЮТС „Яница“, Елхово.Статията е публикувана на 16 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »