ОТКРИТ УРОК НА ЛЯТНОТО УЧИЛИЩЕ ПО НАРОДНИ ТАНЦИ

  592 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

На 14.07.2021 г. в залата на Общински детски комплекс се проведе открит урок по народни танци. Пред родители и гости на празника, малките танцьори на възраст от 5 до 7 години, представиха наученото през краткия период на заниманията. Часът започна с екзерсис, чиято цел е да се подготви организма за по-интензивно натоварване и да се съсредоточи вниманието на децата.

Последва „Шарено хоро“, където заловени ръка за ръка децата се впуснаха в ритъма на танца, а провикванията „иха-иха,ха“ огласиха залата на комплекса.

Под звуците на различни народни песни и мелодии, индивидуално и по двойки, децата представиха своите умения да изпълняват стъпки, които са в основата на българските хора-„прескоци“, „стъпка-подскок“, „чукче“.

Аплодисментите на гостите въодушевиха танцьорите и те с много усмивки и настроение завършиха урока с общ танц.

Госпожа Христова, ръководител на групата, изказа своята благодарност към децата и техните родители, пожела им весело и спокойно лято, а наесен ще се радва да бъдат част от голямото семейство на ДЮТС „Яница“, Елхово.Статията е публикувана на 16 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »