Спортен празник в детска градина „Невен“ (+снимки)

  658 | Публикувано преди 4 седмици  | Образование

С много ентусиазъм, спортен дух и емоционален заряд, децата от Детска градина  “Невен” отбелязаха своя Спортен празник на 27 май.

Водещ на празника беше г-жа Цветанка Христова, която успя да създаде много настроение сред участниците. Стимулира и провокира всички да демонстрират отборен дух, прецизност, точност, ловкост, съобразителност и умения да спазват правила. Инициативата имаше за цел,  възпитаване на децата в спортен дух и повишаване на двигателната им активност.

Най-малките палавници от яслените групи  “Слънчо“ и “Звездичка“ заедно с медицинските сестри Калинка Добрева, Силвана Гендова, Стойка Стойчева и Светла Нейчева имитираха движенията на животни на фона на музика в подвижната игра „Кой може тъй?“.

Децата от първа  група “Детско царство“ с учители Петя Дикова и Диляна Митева показаха колко бързо  могат да нахранят зайчетата и колко смело летят като самолетчета.

Вече порасналите децата от втора група “Слънце“ с учители Марийка Узунова и Кремена Костова демонстрираха умения за майсторско поставяне на ринг в  целта.

Група “Бърборани Сладурани“ с учители Снежана Желева и Красимира Михалева изиграха игрите “Топката пътува“ и “Състезателна игра“, с което децата демонстрираха бързина, сръчност и ловкост.

Група “Усмивка“ с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова бяха разделени на два отбора и преминаваха през обръчи с подскоци на два крака проявявайки съобразителност и концентрация.

Бъдещите първокласници от четвърта група “Приятели“ с учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева като истински спортисти разделени на два отбора дърпаха въже и си подаваха топка над глава.

Децата от група “Доброта“с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова търкаляха топка преминавайки зиг-заг между конуси. Скачаха с два крака в обръчи демонстрирайки смелост, ловкост и бързина.

Малчуганите от група “Здравец“ с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина  Драгоева се включиха в спорния празник с игрите: “Картофи в лъжица“, “ Подай топката“ и “ Тичане в чували“. Малчуганите участваха в итгрите с ентусиазъм и проявиха концентрация, бързина и точност в изпълнението им.

Малките спортисти  от група “ Звънче“ с. Гранитово с учители Мария Георгиева и Марина Ковачева показаха своя спортен дух и емоционален заряд в игрите “Не излизай от кръга“, “Прескочи и улучи“ и подвижната игра “Кой ще стигне пръв до линията?“.

Всички деца  бяха мотивирани да изпълнят прецизно правилата на игрите, а аплодисментите на учителите и гостите поддържаха емоционалния заряд до края на прекрасния празник.

За награда по традиция получиха от г-жа Панчева-директор на детска градина „Невен“ кошници с плодове и грамоти за отлично представяне в спортния празник!Статията е публикувана на 27 май 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »