Спортен празник в детска градина „Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

С много ентусиазъм, спортен дух и емоционален заряд, децата от Детска градина  “Невен” отбелязаха своя Спортен празник на 27 май.

Водещ на празника беше г-жа Цветанка Христова, която успя да създаде много настроение сред участниците. Стимулира и провокира всички да демонстрират отборен дух, прецизност, точност, ловкост, съобразителност и умения да спазват правила. Инициативата имаше за цел,  възпитаване на децата в спортен дух и повишаване на двигателната им активност.

Най-малките палавници от яслените групи  “Слънчо“ и “Звездичка“ заедно с медицинските сестри Калинка Добрева, Силвана Гендова, Стойка Стойчева и Светла Нейчева имитираха движенията на животни на фона на музика в подвижната игра „Кой може тъй?“.

Децата от първа  група “Детско царство“ с учители Петя Дикова и Диляна Митева показаха колко бързо  могат да нахранят зайчетата и колко смело летят като самолетчета.

Вече порасналите децата от втора група “Слънце“ с учители Марийка Узунова и Кремена Костова демонстрираха умения за майсторско поставяне на ринг в  целта.

Група “Бърборани Сладурани“ с учители Снежана Желева и Красимира Михалева изиграха игрите “Топката пътува“ и “Състезателна игра“, с което децата демонстрираха бързина, сръчност и ловкост.

Група “Усмивка“ с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова бяха разделени на два отбора и преминаваха през обръчи с подскоци на два крака проявявайки съобразителност и концентрация.

Бъдещите първокласници от четвърта група “Приятели“ с учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева като истински спортисти разделени на два отбора дърпаха въже и си подаваха топка над глава.

Децата от група “Доброта“с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова търкаляха топка преминавайки зиг-заг между конуси. Скачаха с два крака в обръчи демонстрирайки смелост, ловкост и бързина.

Малчуганите от група “Здравец“ с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина  Драгоева се включиха в спорния празник с игрите: “Картофи в лъжица“, “ Подай топката“ и “ Тичане в чували“. Малчуганите участваха в итгрите с ентусиазъм и проявиха концентрация, бързина и точност в изпълнението им.

Малките спортисти  от група “ Звънче“ с. Гранитово с учители Мария Георгиева и Марина Ковачева показаха своя спортен дух и емоционален заряд в игрите “Не излизай от кръга“, “Прескочи и улучи“ и подвижната игра “Кой ще стигне пръв до линията?“.

Всички деца  бяха мотивирани да изпълнят прецизно правилата на игрите, а аплодисментите на учителите и гостите поддържаха емоционалния заряд до края на прекрасния празник.

За награда по традиция получиха от г-жа Панчева-директор на детска градина „Невен“ кошници с плодове и грамоти за отлично представяне в спортния празник!


Статията е публикувана на 27 май 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА