Нивото на река Тунджа се задържа на 310 сантиметра

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Публикувано в 18:03 на 8 февруари 2012
Нивото на река Тунджа край Елхово се задържа на ниво 310 сантиметра. Това е отчетеното ниво към 17:30 часа днес. В замерването на речния стълб към 13:00 часа днес нивото на река Тунджа е било 309 сантиметра или покачването за последните четири часа е само с един сантиметър. Специалисти прогнозират, че на този етап това ще е пиковото ниво на реката край Елхово, тъй ниските температури спряха снеготопенето в планините. По прогнози на метеоролозите студеното време ще се задържи до средата на февруари, след което ще започне ново снеготопене и нов пик на речните нива в страната.

Снимка на река Тунджа край Елхово към 12:30 часа

Публикувано в 8:54 на 8 февруари 2012
След падналите обилни валежи, както и снеготопенето през уикенда, нивото на река Тунджа край Елхово започна да се повишава. Към този момент нивото на реката е 300 сантиметра, а до достигане на критичните нива на реката остава по-малко от метър. Нивото на реката вчера около 16:30 след обед е било около 250 сантиметра. Температурата към този час в Елхово е около -9° градуса. Студеното време тепърва, ще създава проблем, тъй като се образува ледоход по поречието на река Тунджа, който към този момент е около 15-20%.

Последното повишаването на река Тунджа бе само преди месец. Най-високото ниво на реката бе достигнато на 10 януари, когато водния стълб край Елхово достигна ниво от 359 сантиметра.


Статията е публикувана на 8 февруари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА