Двама са допуснатите кандидати до събеседване за нов управител на елховската болница

Публикувано преди 12 години  |  Общество

С Решение N 32/3/22/ от 22.ХII.2011г., Общински съвет-Елхово на основание чл.63, ал.3 от Закона за лечебните заведения(ЗЛЗ), чл.3, ал.1 от Наредба N 9 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения (УРПКВУЛЗЗЛЗ) и чл.28, ал.1 от Наредба N 4 на ОбС-Елхово, стартира нов конкурс за избор на управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски”ЕООД гр.Елхово.

Конкурсът по възлагане управлението на МБАЛ “Св.Иван Рилски” ЕООД гр.Елхово е за срок от три години. Днес се провежда събеседване с кандидатите в залата на община Елхово. До обявения срок 29.02.2012, са подали документи двама кандидати, които бяха допуснати до събеседване. Това са д-р Борис Чорбаджийски – дългогодишен директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ (до юли 2010) и д-р Ангелина Парапанова – рентгенолог от град Елхово, но практикуваща към този момент извън пределите на нашия град. Досегашният директор д-р  Йорданка Кирова не се е явила на конкурса.

Документи за обявения конкурс можеше да се подават от 16 януари до 29 февруари 2012г. включително, а към кандидатите имаше изисквания да притежават образователно-квалификационна степен “магистър” по медицина или икономика, както и квалификация по здравен мениджмънт. Да имат най-малко пет години трудов стаж, да отговарят на условията за управител по Търговския закон и ЗЛЗ, да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако не са реабилитирани.

На свое заседание, което ще се проведе на 22 март Общински съвет – Елхово ще излезе с решения за това, кой ще е новия Директор на МБАЛ “Св.Иван Рилски” ЕООД гр.Елхово.


Статията е публикувана на 12 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА