Пет църкви в община Елхово ще получават евросредства за обновление и реконструкция

Публикувано преди 12 години  |  Общество

ДФ „Земеделие“ одобри проекти по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от ДФЗ. Общият размер на субсидиите в цялата страна, които ще бъдат използвани за реконструкция и обновяване на църковни храмове, е 5 275 898,00 лева. Подкрепените инвестиционни предложения са 20 на брой от които пет в община Елхово.

За община Елхово средства за обновление и реконструкция ще получат църква „Св. Димитър“  в град Елхово, църква „Свети Георги“ в село Маломирово,  църква „Свети Георги“ в село Малък манастир, църква „Свети Димитър“ в село Добрич и църквата „Св.Архангел Михаил“  в  село Трънково.

За община Болярово църквата „Свети Йоан Кръстител“  село Малко Шарково и църквата „Свети Димитър“  град Болярово.

Одобрените проекти са за дейности, които включват ремонт на покривни конструкции и обшивки, фасадни работи, интериорни подобрения, възстановяване на иконописи; дограми и дърводелски работи; подмяна на електроинсталация; боядисване, укрепване и облицоване на камбанарии; подобрения в отоплителната и вентилационна система, подмяна на водопровода и канализацията в повечето храмове, както и поставяне на настилки и благоустрояване на пространствата около тях. /БГНЕС /


Статията е публикувана на 23 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА