Дарение за читалищата в област Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Днес г-жа Таня Димитрова – Областен управител на област Ямбол връчи лично предоставените книги от националната дарителска кампания „Книги за един милион“ на „Медийна група България холдинг“. Дарението включва енциклопедии, българска и чуждестранна литература и ще се използва за обогатяване фонда на 84-те народни читалища в област Ямбол.

„Изключително сме благодарни на медийната група за направеното дарение, което е изключително полезно с опита ни да привлечем децата да се докоснат до книгите и е една от основните цели на кампанията“ заяви Областният управител.

Представителите на читалищата изразиха своята благодарност към г-жа Димитрова за подкрепата, за добрата организация при осигуряването на транспорт за книгите и тяхното разпределяне за читалищните институции в областта. Предоставените книги са ценни като заглавия, отпечатани са на висококачествена хартия и са с цветни илюстрации. Те са ценни, защото благодарение на книгите, ние ставаме по-мъдри и по-богати и не трябва да забравяме, че те са в основата на грамотността, книжовността и културата.

Областният управител сподели своите положителни впечатления за това, че читалищните дейци работят с голяма отдаденост и сърце и допълни, че читалищата са част от културната политика на Европа и че те са важна част от силното гражданско общество.

Г-жа Димитрова пожела успех и благодари на представителите на читалищата, които въпреки трудностите, успяват да реализират различни инициативи.

Източник: ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ


Статията е публикувана на 25 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА