ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Три села в община Елхово празнуват през почивните дни

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Днес бе последен работен ден преди четирите почивни дни, а именно 28,29, 30 и 1 май. През тези дни, три села в община Елхово ще отбележат своите официални празници или разговорно познатите ни „сборове”. Село Лалково ще посрещне своите гости на 28 април (събота), село Лесово ще празнува своя празник ден по-късно на 29 април (неделя), а в първия ден от новата седмица село Малък Манастир ще празнува също.

Организаторите в трите села са се постарали в навечерието на празника да има много веселие и музика, като за целта ще бъдат изнесени празнични концерти. Паралелно с празника в село Лалково на 28 април, местната ловната дружинка си организират вътрешно състезание между членовете на дружинката, в което всички ловци ще спорят кой от тях е най-точен. Състезанието ще започне на 29 април неделя 10:00 часа в парка на село Лалково.

В село Лесово от 14:00 часа на 29 април ще се организират традиционните борби, а от 19 часа ще бъде началото на концертната програма, в която участие ще вземат лазарки от село Лесово, както и народната певица Динка Русева.

В село Малък Манастир концерта ще започне от 20:30 минути на площада в селото. Разбира се и на трите празника ще има традиционните за тези събития мобилни търговци, който ще предлагат захарен памук, бира и мезе, за да бъде всичко както си му е ред.


Статията е публикувана на 27 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА