Честване на 8 май- Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 8 май 2012 година в Ямбол представители на всички организации на БЧК в областта отбелязаха заедно Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Организацията на честването беше на Областния съвет на БЧК- Ямбол с директор инж. Митко Филипов и председател д-р Антоанета Антонова.

В началото бе поднесен венец и цветя на паметника на Ямболската червенокръстка организация от дългогодишни доброволци, членове на БМЧК, симпатизанти и членове на БЧК.

След това всички присъстващи се отправиха към залата на БЧК – Ямбол. Там Тържеството беше открито от директорът на Областния съвет на БЧК – Ямбол инж. Митко Филипов, който поздрави всички присъстващи с празника.

Председателят на ОС на БЧК- Ямбол д – р Антоанета Антонова направи официално приветствие към членове, доброволци и служители на БЧК по повод 8 май – Световен ден на Червен кръст и Червен полумесец и връчи годишните награди и отличия на доброволците на БЧК, активно работили през изминалата година в полза на хуманната кауза на БЧК.

От боляровската организация на БМЧК Теодора Маринова получи отличие „Отличник на БЧК”. Честито на младата и чаровна активистка- да е все така всеотдайна и благородна!

Студия по изкуства „Белканто” изнесе празничен концерт и поздрави всички присъстващи на мероприятието.


Статията е публикувана на 10 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА