До 30 юни областните управители от цялата страна трябва да докладват за състояние на водните обекти

Публикувано преди 12 години  |  Общество

До 30 юни областните управители от цялата страна трябва да докладват пред Министерство на вътрешните работи за техническото и експлоатационно състояние на водните обекти на територията на съответните региони. Разпореждането за това е на министър-председателя Бойко Борисов със заповед № Р-118.

Съгласно нея областните управители трябва да подготвят подробен доклад за състоянието на язовири, хвостохранилища, ВиК системи, открити рудници, кариери и др. на своята област. Докладът ще включва също данни за проводимостта на речните легла и мостовете, състоянието на съществуващите корекции на реки, дерета и диги – публична държавна собственост и предприетите мерки при установени нарушения по състоянието на водните обекти и съоръжения. Наред с това пред Министерство на вътрешните работи следва да бъдат представени и предложения за повишаване устойчивото функциониране на водните обекти и съоръжения.

Във връзка със заповедта и подготвянето на нужната информация кметовете на общини в Ямболски регион трябва да предоставят в Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” актуализираните си планове за защита при бедствия, в частта „Наводнения”.


Статията е публикувана на 22 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА