Река Тунджа край Елхово добави нови 37 сантиметра за последното денонощие

Публикувано преди 12 години  |  Общество

През изминалото денонощие речното ниво на река Тунджа край Елхово бележи ново сериозно повишение. Замереното ниво от тази сутрин показва повишение с 37 сантиметра, в сравнение с нивото от преди 24 часа. Нивото на реката тази сутрин е било 269 сантиметра , а вчера то бе 232 сантиметра.

Критичните нива на река Тунджа край Елхово са малко под четири метра. Според прогнозните данни, за жалост нивото на реката Тунджа край Елхово ще продължава да расте в рамките на следващите две денонощия, като пика на речното ниво край Ямбол се очаква да бъде достигнат утре по обед, а пикът на река Тунджа край Елхово се очаква да бъде достигнат в полунощ между 30 и 31 май. Първите понижения на водните количества се очакват да бъдат на 31 май.

Последното критично повишаването на река Тунджа бе в средата на месец Януари. Най-високото ниво на реката бе достигнато на 10 януари, когато водния стълб край Елхово достигна ниво от 359 сантиметра, когато не малки площи западно от град Елхово бяха залети от придошлите води, но за щастие без сериозни последствия.


Статията е публикувана на 29 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА