Областен информационен център град Ямбол участва със свой представител в изложението „Европа за нас”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

От 16 до 18 юни пред Националния дворец на културата в София се състоя второто издание на Изложението на европейски програми и проекти „Европа за нас“.

Изложението се осъществи под патронажа на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и се организира от Български икономически форум в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Столична община.

Инициативата събра заедно в среща с широката общественост всички оперативни програми в България, финансирани чрез Структурните и Кохезионния фонд на ЕС.

В рамките на изложението „Европа за нас“ посетителите имаха възможност да получат информация за възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми, както и конкретни примери за успешни европейски проекти. В програмата на събитието бяха предвидени забавления и атрактивни представления на открита сцена с участието на самодейни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители.

В третия ден на изложението, 18 юни, се проведе публичен дискусионен форум на тема „Научени уроци от настоящия програмен период“. В него на въпросите на присъстващите отговаряха представители на всички Оперативни програми, Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ и Програмите за трансгранично сътрудничество.

управителят на Областен информационен център гр.Ямбол – Мария Никова участва в изложението, като представи мултимедийна презентация за дейността на центъра, услугите които се предоставят и предстоящите дейности за 2012 година.

На щанда на Оперативна програма „Техническа помощ” бяха представени информационни материали и от останалите двадесет и шест Областни информационни центъра в България, създадени в резултат на реализацията на проекти финансирани по тази оперативна програма.

Областен информационен център град Ямбол е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.Създаден е по проект BG161РО002-3.3.02-00011-С0001 „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Ямбол“, финансиран по Оперативна програма  „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 


Статията е публикувана на 21 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА