ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Нови проекти за финансиране по Програма ТГС

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Среща на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция се проведе в град Инеада, Турция. Като член на Комитета, в срещата участие взе заместник-областният управител Нели Кадиева. Основна тема на заседанието бяха предложените за одобрение за финансиране проекти по Втората покана за набиране на проектни предложения.

45 проекта на обща стойност 13,1 милиона евро бяха одобрени за финансиране по Втората покана. Проектите целят да предоставят възможности за общи инициативи и практики за социално и икономическо развитие, за опазване на околната среда и подобряване качеството на живот в трансграничния регион от двете страни на границата. Те са разработени в рамките на двете приоритетни оси на Програмата – Устойчиво социално и икономическо развитие и Повишаване на качеството на живот.

Съпредседател на Съвместния комитет за наблюдение от българска страна е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, а от турска – Мехмед Сюрея Сюнер, директор на дирекция „Финансово сътрудничество” в Министерство по въпросите на Европейския съюз на Република Турция.


Статията е публикувана на 17 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА