Руски ракетни удари убиха двама и раниха десет в Източна Украйна, съобщи Киев

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Двама души бяха убити, 10 ранени и се смята, че тричленно семейство все още е затрупано под развалините след руските ракетни атаки в източната част на Донецк, съобщиха украински служители, предаде Ройтерс.

По-рано официални лица заявиха, че един човек е загинал, след като шест ракети са поразили трите населени места Покровск, Новохродивка и Мирнохрад. В следобедните часове спасителите са извадили второ тяло от отломките, според украинската полиция.

Полицията съобщи в Telegram, че 33-годишна жена, 38-годишен мъж и осемгодишно момиче е възможно все още да са под развалините на жилищна сграда в Новохродивка.

Вътрешният министър Игор Клименко заяви по-рано, че 10 души, включително четири деца, са ранени. Нанесени са щети на девет къщи, полицейски участък, коли и гаражи, добави той.

Нахлуващите руски сили окупираха голяма част от Донецк и Русия заяви, че възнамерява да превземе целия регион. Москва отрича умишлено да е вземала на прицел цивилни, въпреки че много от тях са били убити при чести руски въздушни удари.

Украинската армия заяви по-рано в четвъртък, че противовъздушната отбрана е свалила 14 от 20 дрона при руски нощен удар.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 ноември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО