Скандал между Русия и Германия: „Това е богохулство!“

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Министерството на външните работи на Русия изрази критика към германския посланик в Москва, граф Александър Ламбсдорф, за изказванията му относно жертвите на военните конфликти и призивите за мир по време на коледен концерт, предаващи ДПА.

Вчера граф Ламбсдорф говори пред голяма аудитория в катедралата „Непорочното зачатие на пресвета Богородица“ в Москва, подчертавайки, че войната не е неизбежна, и изразявайки почит към загиналите в Украйна и Близкия изток.

Думите на дипломата предизвикаха реакция от страна на говорителката на руското външно министерство, Мария Захарова. Тя каза, че е много жалко, че германският посланик не е израел благодарност към своето правителство за редовните доставки на оръжие в украинския конфликт. Захарова написа в Телеграм: „Той трябваше да се моли в катедралата, вместо да извършва богохулство.“

Москва обвинява Запада в подстрекателство на конфликта, въпреки че Русия сама започна пълномащабната война непредизвикано. Според руската пропаганда основният фактор за кръвопролитието не е инвазията на Кремъл, а по-скоро западните оръжейни доставки за Киев, отбелязва ДПА. Вчера граф Ламбсдорф подчерта, че празничният период трябва да ни напомни за жертвите на войните, включително в Близкия изток и Украйна, независимо от тяхната националност и религиозни убеждения.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО