Важните новини във ФАКТИ на 16.12.2023 г.

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Татяна Дончева: Управляват ни посредствени кухи лейки

„Хора, които нямат и ден стаж и нищо не разбират от правосъдие, се опитват да правят промени в Конституцията. Христо Иванов и Явор Божанков нямат никакво понятие от правосъдие. Едно е да четеш книжки, друго е да си в практиката“, заяви пред БНТ юристът и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Руското посолство: Решението на БНР да спре интервюто на посланик Митрофанова буди недоумение и разочарование

Както вече знаете, програмният съвет на БНР след извънредно заседание на 16 декември т.г. забрани излъчването на интервю с Посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова в днешния епизод на предаването „Политически НЕкоректно“.

Кенет Мертен: Късметлии сме да имаме България за свой съюзник и партньор

Иво Инджев: Паметникът на Съветската армия е най-големият символ на лъжата

Паметникът на Съветската армия е най-големият символ на лъжата. Не е имало съветска армия по онова време, нито е имало от какво да се освобождава. Българският народ не е бил признателен. Паметникът на лъжата си тръгна, но лъжите около него остават. Това каза за „Офанзива с Любо Огнянов“ по „Нова телевизия“ журналистът Иво Инджев.

Весела Чернева: Рюте избра точно момента, за да пусне България в Шенген

През последните няколко месеца се случиха две неща, които правят взимането на положително решение за България в Шенген много вероятно. Едното е експертната делегация, в която най-накрая имаше и представители от Нидерландия. Те бяха в България, проведоха много разговори в София, проверяваха готовността ни, включително и на границата. Резултатите от тази делегация са много добри, доколкото разбирам отзивите от нея са възторжени.

Александър Симов: Прокуратурата трябва да спре демонтажа на Паметника на Съветската армия

Няколко са причините демонтажът на Паметника на Съветската армия да започне сега. Първата е общополитическата – това правителство няма какво да отчете като дейност за шестте нещастни месеца, в които съществува. Това коментира Александър Симов от БСП в „Офанзива с Любо Огнянов”.

Кольо Колев: 44% от българите искат Паметникът на Съветската армия да остане

Според мое проучване 44% от хората в страната искат Паметникът на Съветската армия да остане, 14% да се махне, а останалите нямат мнение. В София съотношението е 40 на 30 в полза на позицията „да остане“. Останалите не са изразили становище. Обществото не е категорично в определена посока. При това положение решение не би трябвало да има, но сега малцинството налага своето виждане. Това каза за „Офанзива с Любо Огнянов“ социологът Кольо Колев.

Милен Митев: В БНР има свобода на словото

„БНР е една от медиите, в които свободата е голяма ценност, която защитаваме. В БНР има свобода на словото и предаването „Политически НЕкоректно“ е едно от най-ярките доказателства за това.“

Инцидент беляза старта на зимния сезон в Банско

Инцидент беляза старта на зимния сезон в Банско. Дърво падна и се вряза в автомобил по пътя за Бъндеришка поляна, съобщи БНР.

Семейство загина при пожар в Старозагорско

Мъж и жена са загинали в старозагорския град Крън.

Проходи и главни пътища блокирани от катастрофи, сняг и паднали дървета

Сняг вали в цялата страна, както и по всички проходи. Пътните настилки са мокри и заснежени, но обработени при зимни условия. Това са данните към 7.30 ч. сутринта на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Похитеният български кораб „Руен“ май плава към сепаратистка област на Сомалия

Българският кораб „Руен“ вероятно плава към самопровъзгласилата се за независима област на Сомалия – Пунтленд.

Васил Терзиев даде обещание: Паметникът на Съветската армия няма да бъде претопен

Паметникът на Съветската армия се демонтира парче по парче, както е бил сглобяван някога. Той няма да бъде унищожен или претопен. Ще се запази. Това коментира пред bTV кметът на София Васил Терзиев.

Младо момиче загина при катастрофа в Ямбол

Млада жена загина при тежка катастрофа в Ямбол. Инцидентът е станал около 10:20 часа на ул. „Крайречна“, съобщи Областната дирекция на МВР.

БНР свали интервюто на Митрофанова пред Петър Волгин

БНР свали интервюто на руския посланик Елеонора Митрофанова пред Петър Волгин.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО