Уест Хем удари Ман Юнайтед за 6 минути и го изпревари в класирането

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Уест Хем победи с 2:0 Манчестър Юнайтед в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Двата гола паднаха в рамките само на 6 минути. Най-напред Джаред Боуен откри резултата в 72-ата минута с 11-ия си гол за сезона във Висшата лига, а след това Мохамед Кудус удвои след грешка на Коби Мейно. Така „чуковете“ изпревариха „червените дяволи“ във временното класиране, като заемат шестото място с 30 точки. Тимът на Ерик тен Хаг е 8-и с два пункта по-малко.

Дебют за Манчестър Юнайтед направи 19-годишният Уили Камбуала, който партнираше на Джони Еванс в центъра на отбраната. Това се наложи заради отсъствието на Рафаел Варан, който се разболя преди мача. За 4-ти пореден път пък Тен Хаг остави на пейката една от звездите на тима – Маркъс Рашфорд.

„Чуковете“ започнаха по-активно и първи стигнаха до голова възможност. В 5-ата минута Емерсон отправи коварен шут от средна дистанция, но Андре Онана не допусна да бъде изненадан и изби. „Червените дяволи“ отговориха с хубава атака отляво пет минути по-късно на Гарначо и Люк Шоу, чието центриране обаче не затрудни Ареола. Отново Гарначо внесе напрежение в отбраната на домакините в 32-ата минута след индивидуален пробив, но ударът му от малък ъгъл не затрудни стража на Уест Хем.

Три минути по-късно аржентинецът пропусна „златен“ шанс да изведе Манчестър Юнайтед напред. Мохамед Кудус подари топката на съперника, а Антони майсторски изведе Гарначо очи в очи с Ареола. Крилото обаче не успя да преодолее Ареола.

Малко след това отново комбинация между Антони и Гарначо едва не доведе до попадение във вратата на „чуковете“. Пет минути преди почивката Коби Мейно опита удар от въздуха, който затрудни Ареола, но вратарят все пак успя да избие в корнер. Натискът на гостите продължи и в края на първата част Антони пусна майсторско центриране в наказателното поле, където Хойленд и Гарначо се разминаха с топката. В добавеното време Томаш Соучек засече с глава центриране от фал, но топката премина покрай десния стълб на вратата на Онана.

Второто полувреме започна равностойно, като първата опасност бе пред вратата на Манчестър Юнайтед. В 56-ата минута Джерард Боуен с глава прати топката под гредата, но Андре Онана се разтегна и майсторски изби. Минута по-късно вратарят на „червените дяволи“ бе поставен на изпитание от съотборника си Джони Еванс с една върната топка, но стражът отново се справи. Малко преди да измине час игра търпението на Ерик тен Хаг към Расмус Хойлунд се изчерпа и в игра се появи Маркъс Рашфорд. В 69-ата минута Люк Шоу бе намерен великолепно в пеналта и бе съвсем близо да намери Гарначо пред празна врата. Отлична намеса на Курт Зума обаче предотврати попадението

Резултатът бе открит в 72-ата минута, когато Уест Хем поведе. Страхотно подаване на Лукас Пакета изведе Джерад Боуен зад отбраната на съперника и въпреки че първият му удар бе спрян от Андре Онана, той не сгреши при втория опит – 1:0.

“Чуковете” нанесоха втори удар шест минути по-късно, когато Коби Мейно сгреши при изнасянето на топката и Мохамед Кудус получи възможност да напредне и с десния крак да прати топката в долния десен ъгъл на Онана за 2:0.

До края на срещата гостите не направиха нищо и като че ли се примириха със загубата, която за тях бе 13-а за сезона.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО