Залужни разкри каква голяма грешка е допуснал по отношение на Русия

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни изрази позицията, че е необходимо да се продължи нанасянето на загуби на руските нашественици, докато не се откажат от войната си срещу Украйна. Залужни каза това на брифинг в Киев, предаде агенция УНИАН.

„Това беше една от основните ми грешки: вярвах, че такъв брой загуби, които нанесохме на врага дори преди година, могат да спрат руската армия (да продължи да воюва). Такъв брой загуби очевидно биха спрели всяка страна, но не и Руската федерация“, отбеляза Залужни.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна добави, че ясно се вижда какво се случва на фронтовата линия: планини от руски тела, които никой дори не се опитва да отнесе. „Всеки ден там се появяват все повече и повече трупове. За съжаление, това е отношението на Руската федерация към собствения ѝ народ“, добави Залужни.

„Днес е трудно да се предвиди още колко загуби трябва да бъдат нанесени, за да спре всичко това. Смятам, че това трябва да се прави постоянно, докато войната приключи, докато врагът не откаже да води военни действия срещу страната ни“, заяви украинският командир.

Залужни отказа да даде оценка на украинските мъже, избягали зад граница след началото на инвазията. Залужни беше попитан дали според него тези мъже трябва да бъдат върнати и има ли начини това да стане. „Не мога, не искам да им давам оценка, но ще бъда много щастлив, ако след известно време ги видя във войските“, каза Залужни.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО