Залужни призна загубата на Мариинка

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Украинските войски се оттеглиха от град Мариинка, Донецка област в Източна Украйна. Това заяви главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ЗСУ) Валерий Залужни на пресконференция, излъчена от украинските медии.

По-рано ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу в доклад до руския президент Владимир Путин заяви, че руските въоръжени сили са превзели града. Залужни заяви, че на практика град Мариинка вече не съществува.

Руските окупатори унищожиха редица населени места в Украйна след инвазията си. Валерий Залужни заяви, че украински сили са се преместили в покрайнините на Мариинка. „Ние пазим всяко късче от нашата земя. Но животът на нашите войници е по-важен за нас“, каза върховният главнокомандващ на ЗСУ. Методът на руските терористи в Мариинка е точно същият, както в Бахмут. Окупаторите разрушават улица след улица и блок след блок, докато накрая не остане нищо.

Украинските въоръжени сили отрекоха вчера Русия да е превзела град Мариинка в източната Донецка област. „Не е коректно да се говори за превземане на Мариинка. Нашите сили са в града“, каза украинският военен говорител Олександър Щупун по националната телевизия.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО