Събарят „Олд Трафорд“ и ще строят ново бижу за 2 милиарда паунда

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Британският милиардер сър Джим Ратклиф стана собственик на 25 процента от Манчестър Юнайтед. За да влезе в клуба, той заделя 1,3 милиарда паунда и планира огромни инвестиции. Сред плановете е събарянето на „Олд Трафорд“ и изграждането на нов стадион.

Един от най-богатите хора във Великобритания е готов да инвестира цели два милиарда паунда в този проект. Има вариант за реновиране на някои части, но много по-сигурно е, че „Театърът на мечтите“ скоро ще се превърне в руина.

Изпълнителният директор на архитектурната компания „Populos“ Крис Лий смята, че новият стадион е най-рентабилното решение за Манчестър Юнайтед.

„Бих искал да видя „Олд Трафорд“ реновиран, но смятам, че нова версия на стадиона може да се окаже най-рентабилното решение“, каза Лий пред The ​​Telegraph и продължи.

„Да, разходите в този случай са най-големите от всички опции, но има толкова много налични стадиони, че Юнайтед няма да има спад в приходите от мачове поради строителните работи. Там може да се направи архитектурно чудо“, посочва Лий.

„Олд Трафорд“ е дом на Манчестър Юнайтед от 1910 г. Сър Джеймс Ратклиф е един от най-богатите хора в света. Според някои оценки състоянието му надхвърля 30 милиарда паунда.

В момента Ратклиф е мажоритарен собственик на Ница във Франция и Лозана в Швейцария, инвестирал е и в колоезденето, един от основните спонсори на отбора от Формула 1 „Мерцедес“, а сега сбъдна дългогодишното си желание и се присъедини Манчестър Юнайтед.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО