Циципас: Искам да донеса на Гърция олимпийски медал

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас говори за целите си за 2024 г. Той се надява да преодолее контузия в гърба, която го тормози през 2023 г., предава БТА.

„Планирам да се рестартирам и през следващия сезон да постигна нещо напълно ново, може да се каже, различно качество на тениса. Разбира се, искам да донеса на страната олимпийски медал и това е моята голяма цел. Искам също да спечеля Големия шлем. Разбира се, за това трябва да съм здрав, защото през този сезон имаше момент, когато определени обстоятелства не ми позволиха да се представя на 100 процента. Говоря за онези травми, които се случиха след тазгодишното Открито първенство на Австралия и към края на сезона. Надявам се, че през 2024 г. няма да имам такива ограничения и ще мога да продължа кариерата си“, цитира The National News думите на Циципас.

През 2023 г. 25-годишният тенисист достигна до финала на Откритото първенство на Австралия. В решителния мач той загуби от сърбина Новак Джокович. Циципас стигна и до финалите на турнирите в Барселона и Лос Кабос, където взе единствената титла през тази година.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО