Владимир Путин: Осъждам тероризма във всичките му форми

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Руският президент Владимир Путин изрази днес съболезнования към ръководството на Иран във връзка с експлозиите, при които над 100 души загинаха в южния ирански град Керман, предаде агенция РИА Новости, като се позова на изявление на Кремъл, пише БТА.

Путин осъди „тероризма във всичките му форми“ и каза, че нападението срещу мирни хора е „потресаващо със своята жестокост и цинизъм“, отбелязва Кремъл.

„Остро осъждаме тероризма във всичките му форми и проявления и потвърждаваме ангажимента си за безкомпромисна борба с това зло“, добави Путин, цитиран от Ройтерс.

Руският президент поиска от иранските лидери да „предадат думи на съчувствие и подкрепа на семействата и приятелите на жертвите, както и пожелания за бързо възстановяване на всички ранени“, се казва още в изявлението.

Неназован ирански служител заяви пред агенция ИРНА, че „две взривни устройства, поставени покрай пътя, водещ към град Керман, са били детонирани дистанционно от терористи“.

Все още никой не е поел отговорност за експлозиите. Това е най-смъртоносното нападение в 45-годишната история на Ислямската република.

Иранската държавна телевизия съобщи, че най-малко 103 души са загинали и 211 са ранени.

Иран обяви за утре ден на национален траур след двойната експлозия край гроба на иранския генерал Касем Сюлеймани, убит през 2020 г., предаде иранската телевизия.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО