След гигантския гаф! Губернатор обеща да бъдат възстановени домовете в селището, което бе бомбардирано погрешка от руски самолет

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Губернаторът на руската Воронежка област днес заяви, че е наредил да бъдат възстановени девет къщи в село, което бе бомбардирано по погрешка от руски самолет, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Инцидентът стана вчера. Държавната осведомителна агенция РИА Новости цитира съобщение на министерството на отбраната, в което то уведомява за „необичайно изхвърляне на боеприпаси от въздухоплавателно средство“ над село Петропавловка в южната част на Воронежка област.

„Инцидентът е засегнал повече от 100 къщи. Осем къщи са напълно разрушени, десетки са повредени. В разрушените сгради са живели петнадесет души. От тях 11 са отседнали при роднини (при необходимост ще им бъдат осигурени места в център за временно настаняване), четирима са били временно настанени в пансиона „Коротоякски“, се посочва в съобщение на пресслужбата на местната областна власт, цитирано от ТАСС.

Губернаторът на областта Алексанър Гусев заяви, че девет къщи ще бъдат възстановени възможно най-скоро и добави, че има щети и по малко местно училище, център за изкуства и административна сграда.

По думите му няма загинали, но на четирима души е била оказана медицинска помощ за леки наранявания и на жителите е бил осигурена възможност да получат психологическа подкрепа. Пет автомобила и трактор също са били повредени и собствениците им ще получат компенсации.

„Нито един жител няма да бъда оставен без помощ, ние ще подкрепим всички колкото е възможно“, каза още Гусев.

Властите не казаха на какво се дължи инцидентът. Въпреки че щетите са ограничени, той постави руските въоръжени сили в неловко положение и се случи в момент на повишено внимание в южните региони на страната близо до границата с Украйна, коментира Ройтерс.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО