Румен Радев: Подкрепяме политики, които насърчават благосъстоянието на семействата

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Президентът Радев заяви, че подписаната съвместна декларация с президентите на Сърбия и Унгария в подкрепа на семействата е във връзка с конкретни политики по отношение на семействата. Това става ясно от пост в официалната страница на Румен Радев в Facebook, цитиран от ФОКУС.

Държавният глава заявява, че декларацията е знак за разбирането, че семейството е основа на обществата. Трите държави ще полагат усилия за укрепване на семейната сплотеност, осигуряването на благоприятна среда и други.

В официалния документ се защитава и идеята за възможността жените да се развиват едновременно като майки и професионално. Според президента този акт е важен за справянето с демографската криза.

В ефира на Радио „Фокус“ изпълнителният директор на Националната мрежа за деца Георги Богданов определи действията като „смешни“ и допълни, че това са „опорки на Кремъл“.

Цялата позиция на държавния глава:

С президента на Унгария Каталин Новак и на Сърбия Александър Вучич приехме декларация в подкрепа на семействата като основа на нашите общества.

Затова подкрепяме политики, които да насърчават благосъстоянието на семействата и да укрепват семейната сплотеност, осигуряват благоприятна среда за семейната основа, дават възможност на жените да се развиват едновременно като майки и професионалисти, подкрепят нуждаещите се и осигуряват сигурно бъдеще за децата. Подкрепата на държавата за семейството е от ключово значение за справяне с демографската криза в България.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО