Георги Богданов: Обидно е Радев, Вучич и Новак да налагат пропаганден материал за семейството

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Съвместното изявление като това на президентите на България, Унгария и Сърбия – Румен Радев, Каталин Новак и Александър Вучич, публикувано на 1 януари в официалния сайт на президентската институция на Унгария, е смешно и идва от опорките на Кремъл.

Това заяви пред Фокус Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

„Учудвам се защо ги няма Лукашенко, Путин, които също да подкрепят тази „мрежа на президентите“, което е твърде смешно и чак обидно за нас, българите. Доста е смешно, че българският президент се нарежда до президентите на Унгария и Сърбия, които са доста компрометирани в Европа по отношение на разпространението на дезинформационни лъжи и пропагандни тези, свързани със семейството“, добави Богданов.

По думите му живеем в държава и в свят, в който многообразието е голямо: „Имаме семейства, които са от един родител, имаме семейство на разведени хора, имаме семейства, които са различни, на баби и дядовци, деца се отглеждат в различни тип семейства. Ние като организация, която се бори за правата на децата, за правата на хората като цяло, за нас семейството е изключително важно. Но когато семейството бъде използвано, както се използва от президентите на Унгария и на Сърбия, в нашия случай и от президента на България за пропагандни цели, които касаят едва или не, че семейството е това, което трябва да бъде от мъж и жена, които да бъдат бракосъчетани, и да бъдат само и единствено традиционни християнски семейства при положение, че живеем в свят на многообразието.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО