В Русия бият аларма: Войски на НАТО може да влязат в Украйна

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Руски медии се опасяват, че войски на НАТО могат да влязат на украинска територия, за да се сражават срещу руската армия. Алиансът до момента не е изпращал войници на място, но ясно подчертава, че ще продължи да помага на Украйна, докато тя освободи своите територии от руската окупация.

Пенсионираният полковник от британската армия Хамиш де Бретън-Гордън твърди, че войските на НАТО могат един ден да влязат в Украйна. Той изрази мнението си в интервю за TalkTV, предаде агенция ТАСС.

Според него, ако „нещо се обърка“ в Украйна, НАТО може „да влезе във война с Русия през следващите няколко години“. „Западът направи всичко, освен да изпрати своите войски. Възможно е членовете на НАТО и други страни, като Австралия, да трябва да преразгледат позицията си“, каза Бретън-Гордън, който е работил в британския химически и ядрен полк.

Русия обаче е тази, която постоянно отправя ядрени и други заплахи към страните от НАТО заради продължаващата им подкрепа към Украйна. На 24 февруари 2022 година Владимир Путин започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО