Тръмп към избиратели: Байдън е некомпетентен, Хейли ще ви продаде, както продаде мен

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Бившият президент Доналд Тръмп, провеждащ кампания в Айова в събота, отбеляза третата годишнина от нападението на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. и определи вълната от мигранти по южната граница като “истинското” въстание, предаде Асошиейтед прес.

Малко повече от седмица преди процесът на номиниране на републиканците да започне с началните събрания в Айова, Тръмп продължи да твърди, че държави опразват затвори и психиатрични заведения, за да подхранват рекорден брой преминавания на мигранти. Няма доказателства, че това е така.

„Когато говорите за въстание, какво правят те, това е истинската работа. Това е истинската сделка”, каза Тръмп ден след като Джо Байдън изнесе реч близо до Вали Фордж, Пенсилвания, където определи предшественика си като сериозна заплаха за демокрацията и нарече 6 януари ден, когато “ние почти изгубихме Америка”

С предстоящия вероятен реванш на изборите през 2020 г. и Байдън, и Тръмп често се позовават на 6 януари по време на кампанията. Тръмп, който е под федерално обвинение за усилията си да анулира загубата си от Байдън през 2020 г., постоянно омаловажава бунта, в който поддръжниците му, подтикнати от лъжите му за изборни измами, се опитаха да попречат на сертифицирането на победата на Байдън.

Тръмп продължи да оплаква вкараните в затвора за участие в бунта, като отново ги нарече „заложници“. Повече от 1 230 души са обвинени във федерални престъпления, свързани с насилието, включително нападение над полицейски служители и заговор за бунт.

Тръмп определи Байдън като некомпетентен и реалната заплаха за демокрацията. Той атакува и колегите си републиканци, включително покойния сенатор Джон Маккейн от Аризона, чието “не” провалило усилията на Републиканската партия за отмяна на закона за здравеопазването, подписан от бившия президент Барак Обама.

Главните съперници на Тръмп, бившият посланик в ООН Ники Хейли и губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, също водеха кампания в щата, борейки се за второто място с надеждата да се очертаят като най-реалната алтернатива на Тръмп , който води с голяма разлика в ранните щатски и национални проучвания.

Тръмп използва пътуването, за да засили атаките си срещу Хейли, която набира позиции. Той отново я определи в събота като недостатъчно консервативна и “глобалистка“ и я обвини в нелоялност, защото се е кандидатирала срещу него.

“Ники ще ви продаде точно както продаде мен”, заяви той.

„Бог да благослови президента Тръмп, той избухва всеки ден заради мен… и всичко, което казва, не е вярно”, заяви Хейли пред привърженици в събота в Норт Либърти, Айова.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО