Токаев поздрави православните жители на Казахстан с Коледа

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев поздрави православните жители на републиката с Коледа, като отбеляза, че празникът вдъхва съзидание, милосърдие и грижа за другите.

„Този празник олицетворява високи хуманистични идеали, провъзгласява тържеството на доброто и справедливостта. Коледа вдъхновява творчество и милосърдие, грижа за другите и помощ на нуждаещите се, дава надежда и радост на вярващите“, отбеляза Токаев в поздравлението, публикувано на официалния сайт на държавния глава.

По думите му, както всички традиционни религии, православието играе важна роля за укрепването на трайните морални ценности, възпитанието на младите хора и опазването на богатото и разнообразно историческо и културно наследство.

„Православието по всякакъв начин допринася за укрепването на националното единство – надеждна основа за прогреса на страната. Уверен съм, че православните граждани ще дадат значителен принос за изграждането на справедлив Казахстан и формирането на нова социална етика, основана на култа към труд и знанието, патриотизъм, солидарност и взаимна отговорност“, подчерта президентът. Той пожела на всички свои сънародници много здраве, щастие и благоденствие.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО