Сняг възпрепятства спасителите в Япония, жертвите на земетресението вече са 126 ВИДЕО

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Спасителните екипи се борят и със снега, за да доставят провизии до изолирани селца в неделя, шест дни след като силно земетресение удари Западна Япония, убивайки най-малко 126 души, предаде Асошиейтед прес.

Обилен снеговалеж, очакван в префектура Ишикава по-късно в неделя, засили необходимостта от спешни действия.

След земетресението с магнитуд 7,6 в понеделник 222 души все още са в неизвестност, а 560 души са ранени. Последвали са стотици вторични трусове, разтърсили полуостров Ното, където е центърът на трусовете.

Късно в събота жена на около 90 години беше спасена от разрушена къща в Сузу, префектура Ишикава, след 124 часа в капан сред развалините.

Шансовете за оцеляване значително намаляват след първите 72 часа.

Длъжностни лица от Ишикава казват, че 1 370 къщи са напълно или частично разрушени. Много от къщите в този западен крайбрежен район на главния остров са стари и дървени. Колите са разхвърляни по напукани, неравни пътища. Снегът покрива отломките и магистралите. Жици висят от наклонени стълбове.

Повече от 30 000 души, които са евакуирани в училища, зали и други обществени заведения, спят на студени подове, уплашени от вторични трусове и молейки се за изчезналите им близки. Други плачат тихо за загиналите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО