Огромна драма на срещата между Димитров и Боржеш! Григор отпадна от турнира

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Григор Димитров загуби от Нуно Боржеш с 1:3 сета.

Битката е от 1/16-финалите в Мелбърн.

7:6 (3), 4:6, 2:6, 6:7 (6).

Димитров беше тотален фаворит срещу Боржеш от Португалия, според предварителните очаквания на почти всички следящи тениса. Опонентът на хасковлията е 69-и в класацията на АТП. Българинът имаше 7 поредни победи в Австралия тази година. Той е шампион от АТП 250 турнира в Бризбейн. Но отпада на Аустрелиън Оупън 2024 изненадващо.

Може би най-разочароващата загуба на български спортист от много време насам. Очакванията към Григор Димитров в Мелбърн бяха по-големи.

Сет 1

Мачът започна със сервис за португалеца. Резултатът бе 6:6 гейма, без пробиви и без нито една възможност за брейк. В тайбрека Димитров изостана с 2:3 точки без мини-пробиви. Хасковлията не трепна от трудната ситуация и затвори ключовия гейм със 7:3 точки.

Така положението за португалеца стана сложно 0:1 сета срещу Григор, който е под пара!

Сет 2

Григор поведе с 2:1 гейма до първата почивка, съперникът му отрази две възможности за пробив. Боржеш удържа още една възможност за брейк и изравни 2:2 гейма, след това опонентът на българина проби за 3:2 в своя полза. Подаване на 30 и сериозна преднина от 4:2 гейма за Нуно Боржеш. Португалецът отрази 4 точки за брейк и удържа сервиса си за 5:3. Нуно затвори сета с 6:4. Той отрази седем от седем възможности за пробив и осъществи брейк при единствения си шанс в частта.

Сет 3

Много неприятен старт на частта. 4:0 гейма за Боржеш. Той поведе в сетовете, след като Григор записа само 2 гейма в сета.

Част 4

Григор е по-опитният, по-класният и по-издържливият тенисист в сравнение с Боржеш. Време е да го докаже на Киа Арена. Бързо подаване за Григор и 1:0 гейма, той изпусна само една точка.

„Луд“ мач. Боржеш парира 3 възможности за брейк при първото си подаване и сянката на втория сет надвисна над корта, Димитров обаче даде всичко, на което е способен и при четвъртата възможност, след пет равенства от 40:40, пробивът е факт! 2:0 гейма за тенис-гордостта на България.

Последва подаване на 15 и 3:0 гейма за сънародника ни. Нуно е значително подценяван, но 26-годишният португалец не даде сет на Максимилиан Мартерер и Алехандро Давидович Фокина в Мелбърн досега в турнира. Димитров поведе с 5:2. Португалецът обаче изравни. Гришо изостана с 0:15 при подаването си в края на сета, все пак сервис-гейм за Димитров след 4 поредни точки. 6:5 за хасковлията. Подаване за португалеца. Димитров губеше с 1:4 точки в тайбрека, върна два мини-брейка и изравни за 4:4. Имаше и сетбол при 6:5, но отпадна от турнира.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО