Ако Путин нападне НАТО: руските войници ще изглеждат като неандерталци, които с камъни се бият срещу хеликоптери

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Руската армия не може да се сравнява със силите на НАТО. В конвенционална война руснаците ще изглеждат като неандерталци, които с камъни се сражават срещу хеликоптери. Това заяви украинският военен експерт и полковник от запаса Петро Черник в интервю за OBOZ.UA.

Армията на страната-агресор няма шанс за победа в конвенционална война със западния свят, тоест такава, която се води без използване на ядрено оръжие. Но Владимир Путин се отличава със своята лудост, предупреди експертът.

Днес светът, в който международната система е разрушена, е условно разделен на юг и север. Русия отвори кутията на Пандора, светът е в предвоенно състояние.

Русия не може да победи Украйна, как очаквате да мине през обединените балтийски държави и Полша, където е разположен американски контингент, попита Петро Черник. Според него руските заплахи към НАТО са сложна политическа игра на Путин. В крайна сметка той трябва да се представя за хищник, в противен случай ще бъде изяден от собствените си хищници.

Освен това, колкото и странно да звучи, играта на Путин донякъде облагодетелства и самите страни от НАТО. Те най-накрая се събуждат и осъзнават, че трябва да предприемат мерки за сигурността си, защото светът се намира в опасен период.

Марс, богът на войната, се събуди.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО