Лондон: Налице е умора и липса на подготовка на руските пилоти

Публикувано преди 3 месеца  |  Света

Увеличените случаи на руски удари върху собствената им територия може да се обяснят с хумора и недостатъчната подготовка на персонала във военната авиация, посочва ежедневният доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, чието резюме беше споделено в социалната мрежа Х.

Британското разузнаване отбелязва, че през последния месец са зачестили инцидентите, при които руски бойни самолети хвърлят бомби над територията на собствената си страна. На 27 януари руският новинарски Telegram канал Astra съобщи, че самолети на ВКС на Руската федерация случайно са изстреляли два неуправляеми боеприпаса ФАБ-250 по две села в Белгородска област. Първият е паднал във във ферма в Постников, а вторият – на улица в село Стрелецкое, в резултат на което са били евакуирани около 150 души в радиус от 500 метра.

Това е четвъртото случайно хвърляне на авиационни боеприпаси на руска територия през последния месец, твърдят военните на Лондон. Първият такъв е регистриран в Белгород на 20 април 2023 година.

„Невъзможно е да се потвърди дали такива инциденти се случват поради лоши процедури при въоръжаване на самолета преди излитане или неправилни действия на екипажа по време на мисии. Вероятно е комбинация от двете. Нарастващата честота на такива инциденти вероятно показва степента на умора на въздушния и наземен персонал на линейния фронт в Русия, а също така показва недостатъчна подготовка“, обобщава британското разузнаване.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО