В Украйна: Путин ще преговаря

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Руският диктатор Владимир Путин отново заговори за мирни преговори с Украйна. Според него Русия уж е готова за диалог.

Изявлението му беше разпространено от пропагандистите от ТАСС. Путин избухна и с абсурдното твърдение, че страната му уж искала мир от самото начало на войната, която започнала, пише украинското издание Telegraf.com.ua.

„Руската федерация е готова за диалог по украинското уреждане, въпросът е дали Киев иска това… Руската федерация, дори след началото на специалната операция (войната – бел.ред.) се стреми да прекрати конфликта по мирен начин, но Украйна не искаше това“, е казал Владимир Путин.

Заслужава си да се отбележи, че напоследък Руската федерация все повече повдига темата за преговорите за войната в Украйна. Например наскоро руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия е готова да постигне споразумение със Запада по отношение на войната в Украйна, но само при свои условия.

Условията на Русия за „мир“ означават капитулация на Украйна, която се изразява в анексирането на окупираните от руската армия земи и признаване на полуостров Крим за руски. Русия често използва тактиката да обвинява западните страни, че са „провалили“ мирните преговори, докато руската армия убива цивилни граждани и разрушава жилищни сгради в Украйна.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО