Руската армия проби украинската отбрана край Вербове

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Руските окупатори успяха да пробият отбраната на ЗСУ югозападно от Вербове в Запорожка област, предаде украинският проект DeepState, който събира и анализира информация от отворени източници.

Украинските сили се опитват да отстранят проблема. По последна информация руснаците са започнали масирана атака от Роботине до Вербове.

Това се случва дни, след като украинската армия се изтегли от Авдеевка. Руските военни сили са завзели изцяло Коксохимическия завод в град Авдеевка, Донецка област, съобщи тази сутрин руското министерство на отбраната.

„Армейската групировка „Център“, като разгръща настъплението си, постави под пълен контрол Коксохимическия завод на Авдеевското направление. На административните сгради на завода са издигнати руски знамена“, се казва в съобщението от Москва.

Часов Яр (Донецка област) също е под заплаха – военен обясни защо градът е важен за руските войски. За руските нашественици превземането на град Часов Яр е важно по редица причини, основната от които е политическата. Това каза по телевизия FREEДОМ ръководителят на пресслужбата на 26-та артилерийска бригада „Дашкевич“ Олег Калашников. Той е убеден, че окупаторите искат да донесат „победа“ на диктатора Путин в Бахмутско направление преди изборите. Втората причина: Часов Яр е укрепен град, който е вратата към Краматорско-славянската агломерация.

Украйна е изправена пред големи проблеми заради липсата на боеприпаси. Руските войски се опитват да напреднат още в Източна Украйна, предприемайки множество атаки западно от Авдийвка, ден след изтеглянето на силите на Киев от този ключов промишлен град, заяви снощи украинският генерал Олександър Тарнавски, командващ силите в тази зона. „В района на Авдеевка украинските военни отблъснаха 14 атаки на окупаторите край Ласточкине“, селце а по-малко от 2 км от северните части на Авдеевка в Донецка област, съобщи в Телеграм Тарнавски. По на юг, в района на Мариинка, руските сили „се опитаха 23 пъти да пробият отбраната на нашите войски“, добави той, съобщавайки за руски настъпления и в южната Запорожка област.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО