Майката на Навални не е била допусната до моргата

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Майката на руския опозиционер Алексей Навални не е била допусната до моргата в град Салехард, написа в социалната мрежа „Екс“ говорителят на Навални Кира Ярмиш, цитирана от Ройтерс.

„Единият от адвокатите буквално беше избутан навън“, заяви Ярмиш и добави, че служителите на моргата не са пожелали да отговорят на въпроса къде е тялото на Навални. Руските следователи са казали на майката и адвокатите на Алексей Навални, че причината за смъртта му все още не е установена.

Алексей Навални е мъртъв, потвърди в събота неговата говорителка Кира Ярмиш, позовавайки се на официално съобщение, връчено на майката на Навални Людмила, предаде Ройтерс.

Навални, 47-годишен бивш адвокат, изпадна в безсъзнание и почина в петък след разходка в арктическия затвор „Полярен вълк“ в Харп, на около 1900 км североизточно от Москва, където излежаваше дълга присъда, съобщиха властите. „Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде предадено на семейството му незабавно“, заяви Ярмиш в социалната мрежа „Екс“. Тя отбелязва, че Навални е починал в 14:17 ч. местно време на 16 февруари според известието, дадено на майка му.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин е отговорен за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. Байдън определи Навални като „мощен глас на истината“. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък определи изявленията на Запада относно смъртта на Алексей Навални като „истерични и абсолютно недопустими“, понеже все още няма информация за причината, поради която той е починал, предаде ТАСС. „Няма никаква информация за причината за смъртта, а се правят такива изявления. Очевидно това са напълно истерични (изказвания). Считаме подобни изявления за абсолютно недопустими. Те са неприемливи“, каза в петък Песков.

В СК матери и адвокатам сказали, что проверка смерти Навального продлена. Сколько еще она будет идти – неизвестно. Причина смерти по-прежнему «не установлена».

Они лгут, тянут время и даже не скрывают этого.

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 19, 2024

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО