Заради смъртта на Навални: Външното ни министeрство е извикало на среща временно управляващия Посолството на Русия

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Външното ни министерство е привикало на среща временно управляващия Посолството на Русия у нас. Това става ясно от съобщение на дипломатическата мисия във Фейсбук, цитирано от Нова телевизия. Поводът за разговора била смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.
От Руското посолство у нас обобщиха в социалната мрежа срещата по следния начин:

„На 23 февруари временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България. По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А. Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета.
От своя страна подчертахме, че ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация”.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО