Преди смъртта си Путин иска да унищожи Украйна

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Русия е погълната от безмилостната война на диктатора Владимир Путин срещу инакомислещите. Това не се е случвало от кървавото управление на Йосиф Сталин. Убийството на опозиционния лидер Алексей Навални унищожи всякакви надежди, че е възможна демократична промяна в Москва.

„Докато Путин е на власт, войната няма да спре. Може да има намаляване на военните действия, може дори да има примирие. Но Русия няма да се откаже от намерението си да сложи край на Украйна в сегашния ѝ вид… Путин очаква Киев да капитулира. Но ако той умре утре, тогава за значителна част от руския елит ще е достатъчно просто да получи парче украинска земя. Те нямат такива амбиции и не живеят под илюзията, че Киев ще се предаде“, каза руският политолог Татяна Становая в коментар за The Times, предаде агенция УНИАН.

Изданието отбелязва, че украинският народ страда, но след зверствата, които руската армия извърши след инвазията, огромното мнозинство от украинците няма да се съгласят да признаят поражението на Москва.

„Ние се борим с чудовище, огромно чудовище. Давид ще победи Голиат в крайна сметка. Но тази година ще бъде много, много трудна“, каза украинският подполковник Сергей Пивен, който беше награден за храброст.

Днес се навършват 2 години от началото на пълномащабната война, която Владимир Путин започна срещу Украйна с една-единствена мисия: да унищожи украинската държава. Две години вече Путин се проваля в тези опити.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО