МС обсъжда защитните елементи в новите лични документи

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Правителството ще проведе от 10:00 ч. днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, предаде БТА.

Дневният ред предвижда кабинетът да обсъди Доклад за утвърждаване на защитни елементи, използвани в образците на новите български лични документи тип „карта“ и „паспорт“. Вносител е министърът на вътрешните работи.

На заседанието Министерският съвет предстои да определи представител на България в Комисията за опазване на Черно море от замърсяване, както и на ръководител на делегацията на страната ни в Международната комисия за опазване на река Дунав. Вносител е министърът на околната среда и водите.

Дневният ред предвижда също правителството да определи годишния размер на средствата за финансиране на духовните училища от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 година. Проект на постановление за допълнителни трансфери в бюджета на Селскостопанската академия за тази година, чрез бюджета на Министерството на земеделието и храните, също е част от дневния ред на правителственото заседание.

Правителството ще обсъди също и предложение за промени в Закона за чужденците в Република България.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО