Тагарев: Няма да изпращаме войници в Украйна

Публикувано преди 2 месеца  |  България

„Няма да пращаме войници в Украйна, не се обсъжда този въпрос у нас. Позицията ни е ясна.“ Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в „Tази сутрин“ по bTV.

Това се случва след коментар на Еманюел Макрон, че не е изключена вероятността за изпращане на западни сухопътни войски в Украйна.

„Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война“, коментира той

Според Тагарев е много малко вероятно държава сама да реши да изпраща войници. Ако конфликтът се пренесе после на нейна територия, ще ангажира НАТО в последствие, уточни той.

Министърът допълни, че българската помощ за Украйна е на стойност 47 милиона евро и заяви, че ще има нова военна помощ от страната ни за Киев.

Целта на разговорите са да не се дава спокойствие на Кремъл, а не да се тества общественото мнение, отговори Тагарев на президента Румен Радев.

„Това е позицията на Зеленски във всички срещи“, каза военният министър по повод сцената, в която премиерът Денков обявява, че подарява меч на украинския президент, а той заявява, че не е видял нито меч, нито ПВО.

По някаква причина политиците си мислят, че ако нещо гърми и лети, то военният министър е виновен. Експедирането на техника не е лесен процес, отговори той на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Казали сме на Украйна, че можем да дадем ръкавици.“

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО