Акция на полицията в трите центъра за мигранти в София (ОБНОВЕНА)

Публикувано преди 1 месец  |  България
Акция на полицията в трите центъра за мигранти в София (ОБНОВЕНА)

Специализирана акция на МВР в трите центъра за мигранти на територията на София. Малко преди 20 часа служители на СДВР влязоха на територията им за проверка на лицата, които ги обитават., съобщават от БНТ. Според униформените, проверката е регулярна, а МВР реагира на всеки сигнал за нередност, който получава.

Специализирана полицейска операция на СДВР започна малко преди 20.00 ч. в бежанския център в столичния квартал „Овча купел“. Тежко въоръжени служители на СДВР проверяват спазва ли се редът, има ли външни хора в центъра, прибрали ли са се всички, помещенията се претърсват за опасни и забранени предмети. В рамките на операцията структурите на МВР използват и специално обучени кучета.
„Целта на акцията е проверка на трите центъра на територията на София за лица, които са нерегламентирано на територията на центровете, за опасни предмети и забранени вещи, наркотични вещества и други. Проверява се стая по стая, човек по човек“, каза зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов.

От центъра в „Овча купел“ беше изведен един мигрант заради съмнения за криминална проява, проверките продължават.
„Нашата цел е да установим дали само лицата, които имат право да обитават тези общежития са налице“, заяви Мирослав Данаилов – зам.-директор на СДВР.

В средата на март стана ясно, че центърът за бежанци в „Овча купел“ ще бъде поетапно закрит. На 14 март започна преместване на част от мигрантите и пренасочването им към центрове в други части на страната.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО