КОД: Позиция на “Синя София” за приетия бюджет

Публикувано преди 1 месец  |  България
КОД: Позиция на “Синя София” за приетия бюджет

Бюджетът на Столична община за 2024 г. е приет. С неговото приемане приключи кризата в Столична община, създадена след изборите поради неадекватното поведение на двете основни политически фракции в СОС ГЕРБ/СДС и ПП-ДБ-Спаси София. Основанията ние от „Синя София“ да го подкрепим, са следните:

Много от приоритетите на Синя София са предвидени за финансиране.

Бюджетът предвижда финансиране на много от предложенията на Синя София, а именно: развитие на северните територии на общината, значително повишаване на бюджета за спорт и култура, строителство на ученически спортни зали, инвестиции в повишаване на сигурността (видеонаблюдение, осветление и контрол), повишаване събираемостта на местните данъци и такси, увеличаване на приходите от управление на общинската собственост, завършване на детската денонощна поликлиника в район „Възраждане“, създаване на денонощен спешен кабинет в една от многопрофилните болници, дофинансиране на дейностите в общинските лечебни заведения, които не се покриват от НЗОК. и др.

Други важни проекти на „Синя София“ са в процес на обсъждане в комисиите на СОС и получават експертна подкрепа: 1. Разработване на Програма за поставяне на улични табели, информационни и указателни знаци на територията на цялата община.

2. Създаване на специализирано звено за проучване, експлоатация и развитие на минералните извори.

3. Организиране на конкурс с международно участие за идейна концепция за развитие на Княжеската градина.

4. Поставяне на паметник на инж. Иван Иванов – кмет на Столична община.

5. Предприемане на действия за отваряне за свободен достъп на граждани на парка на резиденция „Лозенец“.

Бюджетът отразява и настояването ни за значително повишена приходната част, което позволява допълнителни дейности и капиталови разходи, повечето насочени към развитие на северните територии.

Екипът на кмета и колегите – общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София приеха много от нашите предложения за управленски политики да влязат в управленската програма на кмета.

Всички предложения по политиките на управление и конкретните ни инвестиционни предложения за „Бюджет 2024“ може да видите в коментари!

Нашето поведение е последователно и се определя от позицията, която заехме след изборите през 2023 г., че ще бъдем опозиция на левичарските политики, на разхищението и кражбите на общинския ресурс и ще подкрепяме смислените идеи и действия в интерес на софиянци.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО