Поредно несъответствие в руската версия за клането в „Крокус сити хол“

Публикувано преди 4 седмици  |  Света
Поредно несъответствие в руската версия за клането в „Крокус сити хол“

Руските служби за пореден път си противоречат сами в информацията, свързана с терористичния атентат край Москва в „Крокус сити хол“, при който бяха убити над 140 души.

РБК съобщава, че джихадистите, извършили атаката, са избягали със същото превозно средство, с което са дошли, защото „не са очаквали да излязат живи от концертната зала“.

В същото време Владимир Путин и руските служби заявиха, че терористите са получили помощ от Украйна и са тръгнали именно към украинската граница, защото са имали обещание да бъдат допуснати без проблеми. Логичният въпрос е как терористите, които са очаквали да умрат, са имали строго подготвен план за бягство.

Версията на Путин за украинска връзка беше оспорена дори от неговия приближен Александър Лукашенко. Беларуският президент заяви, че терористите първо са се насочили към Беларус, а не към Украйна. От Киев обявиха, че руските обвинения са абсурдни. Москва и до този момент не е предоставила нито едно доказателство, че Украйна може да има нещо общо с атентата, отговорност за който пое „Ислямска държава“.

Експерти вече обърнаха внимание на странния факт, че терористите са дошли и после са избягали с едно и също превозно средство. Освен това е странно и забавянето на руските служби при атаката.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 март 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО