ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Мадуро: Господин Байдън, направихте сериозна грешка

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Мадуро: Господин Байдън, направихте сериозна грешка

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви вчера, че САЩ са се „простреляли и в двата крака“, като са наложили отново петролни санкции на страната, и обяви подписването на нови договори за добив на газ и петрол, предаде АФП, съобщи БТА.

„Господин президент Байдън, смятам, че направихте сериозна грешка, простреляхте се и в двата крака“, каза Мадуро на среща в Каракас с работници от държавната петролна компания „Петролеос де Венесуела“ (Petroleos de Venezuela).

„Опитвайки се да ни навредите, вие вредите двойно на себе си, защото Венецуела ще продължи по пътя си и никой няма да ни спре“, посочи венецуелският президент. В сряда САЩ обявиха, че налагат санкции срещу венецуелския петролен и газов сектор, аргументирайки се с това, че правителството на президента Николас Мадуро продължава политиката си на репресии срещу опозицията преди президентските избори на 28 юли.

Министерството на финансите на САЩ определи 31 май като краен срок за „уреждане на висящите транзакции“ с Венецуела и включи уговорка, която позволява на компаниите, желаещи да работят със страната, да кандидатстват за специални лицензи. Ще бъдат подписани около „20 договора за стратегически алианс с 20 нови инвеститори, всички международни, които ще започнат да добиват нефт и газ във Венецуела, нямаме нужда от колониални лицензи от грингосите“, заяви Мадуро.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО