Диана Дамянова: Ваня Григорова ще бъде новата звезда в ляво и ще успее с лекота да прескочи 4-процентовата бариера

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Диана Дамянова: Ваня Григорова ще бъде новата звезда в ляво и ще успее с лекота да прескочи 4-процентовата бариера

И ГЕРБ, и ПП-ДБ ще водят умерена предизборна кампания и ще оставят вратата отоворена, защото след изборите отново трябва да работят заедно.

Такава прогноза направи анализаторът Диана Дамянова в студиото на Евронюз България. По думите ѝ, Ваня Григорова ще бъде новата звезда в ляво и тя ще успее с лекота да прескочи 4-процентовата бариера за влизане в парламента. Причината е големият луфт от леви избиратели и накзателният вот вдясно.

„Борисов е в предизборна кампания, той каза че няма да се съюзява с хората без интегритет. Тъй като черната кампания още не е приключила, не знам кои точно са тези хора според лидера на ГЕРБ“, каза тя.

Според Дамянова провала на ротацията е в резултат на някои недобре изиграни ходове от ПП-ДБ, започнали с искането Николай денков да стане външен министър.

„Подходът на Демократична България в стил „за всичко е виновен Пеевски“, оставя вратата за преговори с ГЕРБ след изборите“, допълни анализаторът.

Тя коментира създаване от Продължаваме промяната на два центъра за ПР и комуникация по време на правителството на Кирил Петков- нейния и на Лена Бориславова – това не е добре за постигане на целите на такава дейност.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО