В Англия гръмна голям скандал след издънката на Ливърпул (СНИМКА)

Публикувано преди 1 седмица  |  Спортни
В Англия гръмна голям скандал след издънката на Ливърпул (СНИМКА)

Вече няколко часа в Англия се водят сериозни полемики между футболните специалисти и обикновените фенове за дербито между Евертън и Ливърпул. Повод за дискусиите е първият гол в мача, с който „карамелите“ откриха резултата в 27-ата минута. Негов автор стана Джаред Брантуейт.

Споровете се водят относно съмненията за засада на 21-годишния защитник на Евертън, а представените доказателства от ВАР не могат да бъдат приети за убедителни. Причината за това, е че на графиката липсваха традиционните две линии – тази на защитата и тази на нападението. Вместо това имаше само една линия.

Съдиите отговарящи за ВАР на дербито на „Гудисън Парк“ също дълго време обсъждаха ситуацията и се преценяваше дали Брантуейт е на една линия с Ибрахима Конате.

Експертът на ESPN Дейл Джонсън опита да разясни ситуацията с едната линия. От думите му стана ясно, че ако това се беше случило през следващия сезон, голът нямаше да бъде зачетен.

„Беше показана само една линия, тъй като позицията на Джарет Брантуейт попада в толеранса за грешка на настоящата линия на засадата. Ако се беше случил през следващия сезон, този гол щеше да бъде отменен, тъй като в предстоящата да се въведе система за полуавтоматична засада няма подобен толеранс“, обяви Джонсън.

Използваната в момента технология залага на видео кадри и не е напълно точна, за да направи милиметрова разлика в позициите. Това обаче е възможно при полуавтоматичната система.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО