Димитър Манолов за отлагането на либерализацията: Работа „на парче“. Не съм сигурен дали тази година ще стигне

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Димитър Манолов за отлагането на либерализацията: Работа „на парче“. Не съм сигурен дали тази година ще стигне

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов определи като работа „на парче“ отлагането с една година на либерализацията на пазара на електроенергия, съобщават от БНР. Той смята, че парламентът нямаше да вземе решение за отлагането, ако не предстояха предсрочни избори на 9 юни:
Можеше да не се налага да я отлагат, просто да не бяха я въвеждали. Второ, не съм сигурен дали тази 1 година ще стигне. Така ще работим – „на парче“, защото около с което сега се занимаваме, е работа на парче. Как ще действаме? Ще продължаваме да се борим да въведем нещата в някакъв нормален вид, в нормален ритъм“.

Огнян Атанасов от КНСБ:

„Отлагане на либерализация за хората на регулиран пазар няма. Либерализацията си остава от 2026 година. Всички ние, с вас, от 2026 година не е ясно какви пари ще плащаме за сметките за ток. Това е отлагане на така наречената „първа стъпка“. Ние сме съгласни, разбира се, защото това ще даде глътка въздух на ТЕЦ „Марица-изток 2″, но настояваме и за хората да бъде отложен пазарът до 2029 г. с още 3 години“.

Изказванията си двамата направиха след среща с президента Румен Радев.

В Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев и министърът на енергетиката Владимир Малинов разговарят с представители на енергетици и миньори. След срещата са предвидени изявления за медиите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО