Проф. Вълчев: С отстраняването на Желязков показаха на Борисов и Пеевски, че не могат да си правят всичко

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Проф. Вълчев: С отстраняването на Желязков показаха на Борисов и Пеевски, че не могат да си правят всичко

Според мен Росен Желязков бе изненадан от решението за отстраняването си като председател на Народното събрание. А защо са го направили? Защото могат. Това сподели в ефира на NOVA NEWS бившият вицепремиер проф. Даниел Вълчев.

Той поясни, че същото се е случило и с промените в Конституцията – били са направени от сглобката, не защото някой ги е искал или защото са били разумни, а „защото могат“.

С освобождаването на Желязков ПП-ДБ, БСП, „Възраждане“ и ИТН вероятно са преценили, че сега би било удачен момент да покажат на Борисов и Пеевски, че не могат да правят всичко в държавата и че тези две партии няма да могат да управляват сами. Но този начин на дребно наглеене няма да ни доведе до нищо добро, предупреди проф. Вълчев.

По думите му в последните месеци „опаткахме всичко“, защото в България никой не иска да изгражда каквото и да е бавно, постепенно и с усилие.

В България сме свидетели на един неспиращ процес на временни хрумвания – слалом, на който не е ясно кой слага вратичките и кой взима завоите. Трайните неща – тези, които се изграждат бавно и с усилие – почват да губят хора. За няколко месеца опаткахме всичко, добави той.

По темата със съдебната реформа Даниел Вълчев посочи, че никой политик досега не е казал с конкретика какво и защо иска да промени, за дае ясно на хората за какви реформи става въпрос. Според него съдебната реформа в последните години е станало абстрактно понятие, изпразнено от всякакво юридическо съдържание, след което припомни, че за последната половин година Законът за съдебната власт е бил изменян и променян цели пет пъти и вероятно ще търпи още промени.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО