Атака срещу полицейски КПП в руската Карачаево-Черкезка република: Загинали са двама полицаи

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Атака срещу полицейски КПП в руската Карачаево-Черкезка република: Загинали са двама полицаи

Група терористи е нападнала полицейски контролно-пропускателен пункт в руската Карачаево-Черкезка република в Северен Кавказ, убивайки двама служители на реда и ранявайки други четирима, съобщиха днес местните власти, цитирани от Асошиейтед прес. Нападението е било извършено снощи.

Според представители на местния отдел на МВР петимата нападатели са загинали по време на престрелката. ТАСС съобщава, че те са се приближили до полицейския пункт с лек автомобил и са хвърлили по него взривно устройство. После са открили огън с автомати.

Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че миналата седмица същите нападатели са атакували друг полицейски КПП в региона, убивайки двама полицейски служители и ранявайки друг. Не са дадени подробности за мотивите нападателите или за връзките им с екстремистки организации.

АП съобщава, че насилието, свързано с ислямистки групировки, от време на време избухва в някои региони на руския Северен Кавказ. Агенцията припомня как през декември миналата година Федералната служба за сигурност на Русия съобщи за ареста на 14 радикални ислямисти в Карачаево-Черкезия.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО