Окончателно 33 ще са избирателните секции в Община Елхово за предстоящите парламентарни избори в неделя

Публикувано преди 11 години  |  Общество

izbВече е ясен окончателния брой на избирателните секции в община Елхово за предстоящите парламентарни избори в неделя. Първоначалният брой секции утвърдени със заповед на кмета на община Елхово бе 34, но две от секциите бяха под условие. Вече бе официално потвърдено от РИК, че подвижна секция в община Елхово ще съществува.

Окончателния брой на избирателните секции ще е 33, понеже в отделенията на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Елхово няма достатъчен брой избиратели за да съществува тази секция. Първоначалното условие за там бе да има поне 20 избиратели. С решение на РИК днес взето около 13:00 часа официално се потвърждава закриването на СИК-15 в община Елхово, това съобщи за ElhovoNews.info г-жа Женя Каяли – Председател на РИК – Ямбол.

Избирателните секциите в град Елхово ще са общо 14, а в по-малките населени места на община Елхово секциите ще са по 19. По една избирателна секция ще има във всяко населено място в община Елхово, с изключение на селата Славейково, Малко Кирилово и Стройно, които жители ще гласуват съответно в селата Маломирово, Мелница и Бояново.

Две ще бъдат секциите в общината за гласуване на избиратели с увреждане на опорно-двигателния апарат или зрението за Община Елхово, а именно: избирателна секция 2 в Клуб на инвалида на пл.“Христо Ботев“ №4 и избирателна секция в Гимназия „Св.Климент Охридски“на ул.“Ангел Вълев“ №39.


Статията е публикувана на 10 май 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА