Григор Димитров празнува! Става на 33!

16 май 2024 13:34  |  Спортни
Григор Димитров празнува! Става на 33!

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров празнува днес 33-тия си рожден ден.

“Тенисът спаси живота ми. Няколко пъти съм бил близо до това да прекратя кариерата си, защото съм си казвал, че няма какво да ме отлепи от дъното. Тенисът обаче винаги е бил там, за да ми даде живот, дисциплина и срещи с хора.

Дава ми самочувствие фактът, че мога да забавя пулса си по всяко време на мач и да остана спокоен. Но мачовете не са всичко – важно е как живееш, как се храниш, как спиш, как тренираш… Много е трудно да си психически силен, трябва да забравяш бързо предишната точка. Опитът помага за справяне с големите победи и големите загуби”, коментира Димитров в подкаст на академия “Емилио Санчес”, където тренира като тийнейджър.

Вече на 33 Григор Димитров е сред ветераните в мъжкия тенис елит, а само световният номер 1 Новак Джокович е по-възрастен от него в топ 10. Повечето му връстници или прекратиха кариерите си, или са близо до това да го направят, или са далеч от най-доброто си ниво.

Екипът на sportal.bg желае на Гришо честит рожден ден, здраве, липса на контузии и още много паметни победи на най-големите кортове.

This is art 🎨 Happy birthday, @GrigorDimitrov pic.twitter.com/wrFd0LH3zj

— #AusOpen (@AustralianOpen) May 16, 2024

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО